2022-02-01 07:45:02• hírek • Bede Emőke

Kórházi kezelést csak a legszükségesebb esetben rendelnek el

Azt követően, hogy Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal és az alárendelt közszolgáltatások átköltöztek az Eötvös (Al. I. Cuza) utcai új székhelyre, Radu Bud alprefektus hétfőn szakmai megbeszélést hívott össze a belügyminisztériumi szervek vezetőivel.

A találkozó során a közegészségügyi igazgatóság vezetője, dr. Mihai Macrina elmondta, a Covid-19-cel kezelt páciensek számára fenntartott ágyaknak jelenleg kevesebb mint felét (46,05 százalék) foglalták el a beutaltak, az intenzív osztályokon azonban rosszabb a helyzet. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban mindössze 16 szabad ágy maradt, Nagykárolyban pedig 10. A DSP igazgatónője arra is rávilágított, hogy noha a napi esetszámok korábban nem tapasztalt szintre ugrottak, szerencsére a fertőzöttek túlnyomó része otthon, a háziorvos felügyelete alatt gyógyul. Kórházi kezelést csak a legszükségesebb esetben rendelnek el, azaz pl. olyan időseknél, akik a Covid-19 mellett társbetegségekkel is küzdenek vagy a súlyos tüneteket produkáló gyerekek esetében.


A data.gov.ro oldal naponta frissített adatai szerint Szatmár megyében jelenleg 190 fertőzöttet kezelnek kórházban, az intenzív osztályon ápoltak száma pedig hétfőn kereken 20 volt, viszont az elmúlt héten több olyan nap is volt, amikor 24 súlyos állapotban levő páciens szorult intenzív terápiára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: